Regina Maria a cumpărat clinica Promed
Operatorul de servicii medicale private Regina Maria, controlat de fondul de investiţii Advent Internaţional, a cumpărat "un pachet mare" de acţiuni la clinica Promed din Bucureşti şi intră pe segmentul de fertilizare in vitro şi medicină materno-fetală.

Promed cuprinde două clinici, una în Bucureşti şi una în Târgovişte şi un laborator tot în Târgovişte. Deal-ul a vizat numai clinica din Bucureşti care generează anual un business de aproximativ 2 mil. euro, potrivit datelor de la Regina Maria, business estimat să crească după integrare.
Un proiect de 2 mil. euro
"Împreună cu Silviu Predoi (directorul general al Promed- n.red.) dezvoltăm partea de medicină materno-fetală. Extinderea în ţară face obiectul unei alte strategii şi în momentul de faţă Târgovişte nu reprezintă o prioritate", a spus Fady Chreih, directorul executiv al Regina Maria.
Medicii din cadrul Promed colaborau deja cu Regina Maria şi se vor muta într-un spaţiu amenajat în cadrul spitalului de obstetrică-ginecologie (maternitate) pe care Regina Maria îl operează în zona Băneasa.
Compania care în trecut purta numele Centrul Medical Unirea a inaugurat în decembrie 2008 această unitate în urma unei investiţii de peste 5,5 mil. euro.
Preluarea Promed împreună cu investiţiile în echipamentele necesare se ridică la aproximativ 2 mil. euro, potrivit datelor clinicii Regina Maria.
Acţionarii Promed erau familia Predoi şi un alt acţionar.
"De două ori pe săptămână primim oferte să preluăm clinici"
"Dimensionăm reţeaua în funcţie de oportunităţile de dezvoltare, adică de spaţiile pe care le găsim şi planurile strategice. (…) Am închis unele clinici (de exemplu în Pipera sau Piaţa Muncii - n.red.), dar am deschis cabinete", a mai spus Fady Chreih.
Wargha Enayati, fondatorul companiei, spune că de două ori pe săptămână primeşte oferte de a prelua alte clinici, iar în prezent are pe masă două posibilităţi de achiziţii "destul de mari".
"Mulţi (investitori - n.red.) au crezut că dacă au bani şi deschid un spital este o chestie profitabilă. (…) Sunt la vânzare de la centre de imagistică până la spitale mari", a spus Enayati. El a adăugat că piaţă există, dar pentru sistemele integrate.
Cititi articolul integral: Ziarul Financiar