Oamenii de afaceri români cer mai mulţi bani fondurilor de investiţii de tip private equity

Greul crizei a trecut pentru cele mai vânate companii româneşti, aflate în cătarea fondurilor de investiţii private equity şi, de aceea, companiile supravieţuitoare sunt pe cale să se scumpească din nou. Diferenţa dintre pretenţiile vânzătorilor şi preţurile cumpărătorilor de firme a scăzut şi negocierile au redevenit posibile– spun cei din urmă

Piaţa tranzacţiilor cu companii este pe cale să se dezgheţe, dar preţurile companiilor depind şi de relansarea economiei, care este, la rândul ei, dependentă de stimularea consumului intern - consideră administratorii fondurilor de investiţii private equity.

Companiile româneşti care au reuşit să scape de „greul crizei“ şi-au recăpătat apetitul pentru investiţii şi sunt ţintele predilecte ale vânătorilor care administrează fondurile de investiţii de tip private equity.

Mai mult, unele dintre companiile vânate se grăbesc să intre în competiţie pentru capitalurile private equity disponibile pentru investiţii, potrivit lui Cornel Marian, directorul companiei suedeze de investiţii Oresa Ventures.

„Antreprenorii inteligenţi au început să scoată planurile de investiţii din sertar pentru a face mutări câştigătoare înaintea celorlalţi, ceea ce va duce la creşterea interesului într-un parteneriat cu un fond“, a declarat Cornel Marian pentru Money.Ro.

Oresa Ventures este unul dintre foarte puţinii vânători private equity care au prins o ţintă în acest an. Au cumpărat fabrica de prefabricate G&D Teiuş pentru 4 mil. euro, dar şi aceasta prin intermediul Grupului Somaco, deja aflat în portofoliul Oresa. Şi ceilalţi administratori s-au rezumat la creşterea investiţiilor în companiile deja aflate în portofolii.

Continuare: www.money.ro