Noul val de centre de afaceri din Bucureşti anunţă revenirea economiei
Cu peste 200.000 de metri pătraţi de birouri goale, o economie care nu s-a rupt complet de zona recesiunii şi investiţii străine directe modeste, de doar două miliarde de euro pe an, dezvoltatorii care alocă în continuare zeci de milioane de euro pentru realizarea unor centre de afaceri în Bucureşti par rupţi dintr-un alt film. E oare o peliculă a anilor 2014-2015?

Pe segmentul de birouri "se învârt" aceleaşi companii dintr-o clădire în alta, fără să apară chiriaşi noi, a "tunat" la jumătatea lunii mai Shimon Galon, şeful companiei imobiliare GTC, într-un seminar pe teme imobiliare. În aceste condiţii, logic ar fi ca în Bucureşti să nu mai fie dezvoltate birouri noi, deoarece acestea ar duce la o nouă creştere a gradului de neocupare şi o presiune mai mare pe chirii.
Tot el a declarat însă, citat de Mediafax, că în două luni îşi propune să fie pe şantierul proiectului Ana Tower, de lângă hotelul Crowne Plaza, unde alături de George Copos va ridica un imobil de birouri cu o suprafaţă de 32.000 de metri pătraţi. Până atunci, speră că va avea semnate contracte pentru 30% din spaţii, adică 10.000 de metri pătraţi.
Pentru managerul GTC investiţiile în birouri au fost cele mai profitabile în cei peste zece ani de investiţii pe piaţa locală, unde a realizat proiectele Europe House şi America House din Piaţa Victoriei, respectiv City Gate din Piaţa Presei Libere.
Cititi articolul integral in Zf.ro