HeidelbergCement nu este interesat de achizitia activelor Lafarge si Holcim

HeidelbergCement, producatorul german de materiale de constructii, a anuntat ca nu va cumpara activele pe care Lafarge si Holcim le-au scos la vanzare.

Producatorul german de materiale de constructii HeidelbergCement, prezent si pe piata romaneasca, a anuntat ca nu va cumpara activele pe care Lafarge (Franta) si Holcim (Elvetia) le-au scos la vanzare, pentru a putea incheia fuziunea pe care au anuntat-o inca din luna aprilie, potrivit Mediafax.

"Compania interntioneaza sa foloseasca veniturile din vanzarea deja anuntata a afacerilor cu materiale de constructii din America de Nord si Marea Britanie pentru reducerea datoriei si pentru proiectele sale de crestere", se arata intr-un comunicat al HeidelbergCement.

In luna iulie, Reuters a scris ca HeidelbergCement intentioneaza sa renunte la afacerile cu materiale de constructii din Statele Unite si Marea Britanie in acest an, pentru a putea cumpara activele oferite spre vanzare de catre Holcim si Lafarge.

La inceputul lunii aprilie, Holcim si Lafarge au convenit o fuziune prin schimb de actiuni, care va crea cel mai mare producator de ciment din lume, cu vanzari anuale de 44 de miliarde de dolari. Pentru a obtine aprobarea Comisiei Europene pentru a incheia fuziunea, Holcim si Lafarge trebuie sa vanda o parte dintre activele pe care le detin. Astfel, decizia celor doua companii a fost ca in tari precum Romania, Germania si Ungaria sa vanda in totalitate activele uneia dintre companii.

In cazul Romaniei, vor fi vandute operatiunile producatorului francez de ciment Lafarge, care detine doua fabrici de ciment, la Medgidia si Hoghiz, si o statie de macinare, la Targu Jiu.

HeidelbergCement este unul dintre cei mai mari investitori germani din Romania, avand activitati in domeniul productiei de ciment, betoane si agregate, prin companiile Carpatcement Holding, Carpat Beton si Carpat Agregate. Carpatcement Holding detine trei fabrici, la Tasca (Neamt), Chiscadaga (Hunedoara) si Fieni (Dambovita).

Holcim şi Lafarge speră să ajungă la un acord cu posibilii cumpărători ai activelor pe care trebuie să le vandă ca să obţină aprobările necesare pentru fuziunea lor pană la sfarşitul acestui an sau la inceputul anului viitor, a afirmat directorul financiar al Holcim, Thomas Aebischer, pentru Reuters.

"Am vrea să finalizăm procesul de due diligence candva la sfarşitul lunii noiembrie, inceputul lui decembrie, pentru ca la sfarşitul acestui an, inceputul anului viitor, să avem un acord cu posibilii cumpărători ai activelor", le-a declarat jurnaliştilor Thomas Aebischer.

Irlandezii de la CRH vor să cumpere afacerile Lafarge şi Holcim din din Romania, Ungaria şi Germania

Oamenii de afaceri sunt ingrijorati: Lafarge vinde toate afacerile din Romania ca urmare a fuziunii cu Holcim

Fuziunea Holcim Lafarge creeaza cel mai marte producator de ciment din lume

Holcim şi Lafarge ar putea fuziona

Sursa: Mediafax

10-11-2014