Grupul care detine Vola.ro vrea sa vanda 20-30% din actiuni
Proprietarii agenţiei online de turism Vola.ro vor să vândă 30% din acţiunile grupului care deţine firma din România şi care activează şi pe pieţele din Polonia, Ucraina şi Vietnam, a declarat agenţiei MEDIAFAX Daniel Truică, managing partner Vola.ro, care evaluează grupul la 27-30 milioane euro.

Noi mai avem un business similar în Polonia, unul în Ucraina şi altul în Vietnam. Volumul cifrei de afaceri din Polonia reprezintă cam 75% faţă de vânzările din România. Ucraina se va apropia de 1,5 milioane de euro în acest an, iar activitatea din Vietnam este chiar la început. Eu nu am acţiuni la societăţile din Polonia, Ucraina sau Vietnam, însă avem o înţelegere că la momentul vânzării o să am participaţie de 25% în tot grupul, pentru că intenţionăm să vindem tot grupul, nu doar afacerea din România", a spus Truică.
Daniel Truică deţine 33,3% din Vola.ro, firma înregistrată în România, cu afaceri de aproape 21 de milioane de euro anul trecut. Restul de 66,6% este în posesia unui fond de investiţii polonez înregistrat în Cipru.
"Am vrea să vindem, dar o participaţie minoritară. Am vrea să mai rămânem în acest business, pentru că nu şi-a atins încă potenţialul. Vrem să vindem sub 50%, undeva între 20-30%", a spus Truică. El evaluează în prezent grupul la 27-30 de milioane de euro.
Cu banii obţinuţi ar fi accelerate investiţiile în platforma tehnologică şi s-ar finanţa expansiunea în alte ţări, potrivit directorului Vola.ro. Agenţia estimează pentru acest an afaceri în creştere cu 30%, până la 26-27 milioane de euro.
"Este o creştere mai mică faţă de alţi ani, dar acum avem o cotă de piaţă suficient de mare încât creşterea nu mai este atât de mare. Creşterea se bazează în primul rând pe investiţiile pe care le facem în platforma tehnologică", a explicat Truică.
El spune că agenţiile concurente sunt esky şi Paravion şi că nu se simte concurat de segmentele de vânzări online din agenţiile tradiţionale.
"Este o regulă în tot ce priveşte comerţul electronic să porneşti direct online. Agenţiile tradiţionale, dacă îşi dezvoltă divizie de online, pentru ei, momentan, nu înseamnă nimic, şi atunci au tendinţa să o subfinanţeze. Plus că nu există know-how în interiorul agenţiei de a vinde online, pentru că este o vânzare fundamental diferită", a adăugat directorul agenţiei online.
Sursa: Mediafax
16-06-2013