Fuziunea Lafarge-Holcim a fost slavată după ce cativa acţionari Holcim au aruncat-o in aer

Producătorul elvețian de ciment Holcim și compania franceză Lafarge au acceptat, vineri, noi termeni ai planificatei lor fuziuni, stabilite in aprilie 2014, transmite Reuters, intr-o stire preluată de Agerpres. Anterior, actionarii Holcim au fost nemultumiti de rezultatele Lafarge si de paritatea la care urma să se realizeze schimbul de actiuni.

Fuziunea producătorilor de ciment Holcim şi Lafarge, care ar trebui să formeze un grup cu vanzări de 40 miliarde de euro, a fost aruncată in aer, Luni 16-03-2015, printr-un anunţ al grupului elveţian care arată că "acordul de fuziune nu mai poate fi implementat in forma actuală". Holcim invocă necesitatea unor noi negocieri cu privire la rata de schimb a acţiunilor şi aspecte de guvernanţă.

"Reprezentanţii Lafarge au indicat că refuză să renegocieze, cu excepţia ratei de schimb", au mai precizat reprezentanţii Holcim, care in şedinţa din 13 aprilie vor discuta doar aspecte legate de activitatea Holcim Ltd. Ca răspuns, francezii de la Lafarge au anunţat că au primit o scrisoare din partea preşedintelui consiliului de administraţie al Holcim in care acesta a anunţat decizia consiliului de a nu implementa procesul de fuziune agreat la inceputul lunii iulie 2014, motivand decizia prin necesitatea rediscutării termenilor financiari şi a structurii de conducere propuse.

Nemulţumirea a pornit de la faptul că Holcim a surclasat Lafarge in ceea ce priveşte vanzările şi profitul după anunţul de fuziune din aprilie 2014, iar elveţienii au pus la indoială competenţa şefului Lafarge.

Primele probleme pentru procesul de fuziune dintre cele două companii au apărut luni, cand reprezentanţii companiei elveţiene au anunţat că nu vor accepta termenii inţelegerii cu Lafarge, in condiţiile actuale.

Potrivit unui comunicat Holcim, boardul directorilor a ajuns la concluzia că acordul cu Lafarge nu poate să fie pus in practică in forma de acum şi a propus negocierea "de bună credinţă" a schimbului de acţiuni, precum şi aspectele referitoare la viitoarea conducere. Holcim a transmis luni că Lafarge refuză să negocieze, cu excepţia subiectului legat de schimbul de acţiuni.

Producătorul elvețian de ciment Holcim și compania franceză Lafarge au acceptat, vineri 20-03-2015, noi termeni ai planificatei lor fuziuni, stabilite in aprilie 2014, transmite Reuters.

Holcim și Lafarge au anunțat, anul trecut, că vor să-și unească forțele pentru a da naștere unui gigant mondial cu vanzări de 44 de miliarde de dolari pe an. Conform ințelegerii inițiale, o acțiune Lafarge va fi schimbată pentru un titlu Holcim.

Vineri, companiile au stabilit că nouă acțiuni Holcim vor fi schimbate pentru zece titluri Lafarge. Numele noului director general al entității combinate va fi dat publicității la momentul potrivit.

Bruno Lafont, directorul general al Lafarge, fusese desemnat inițial să conducă compania rezultată in urma fuziunii. Noul acord prevede că Lafont va fi copreședinte, impreună cu actualul președinte al Holcim, Wolfgang Reitzle, in timp ce Board-ul Lafarge va propune directorul general, care va trebui aprobat de comitetul de conducere al Holcim.

Vineri dimineața, acțiunile Lafarge și Holcim au urcat la bursă cu 3,6%, respectiv cu 1,6%.

Sursa: Agerpres

23-Mar-2015

Lafarge Romania a fost cumpărată de grupul irlandez CRH in urma unei tranzacţii de 6,5 miliarde Euro

CRH a inaintat oferta pentru afacerile Lafarge din Romania

Fondul Oyak vrea să cumpere activele Lafarge din Romania

Irlandezii de la CRH vor să cumpere afacerile Lafarge şi Holcim din din Romania, Ungaria şi Germania

Oamenii de afaceri sunt ingrijorati: Lafarge vinde toate afacerile din Romania ca urmare a fuziunii cu Holcim

Fuziunea Holcim Lafarge creeaza cel mai marte producator de ciment din lume

Holcim şi Lafarge ar putea fuziona

HeidelbergCement nu este interesat de achizitia activelor Lafarge si Holcim