Enterprise Investors preia retailerul de jucării Noriel de la Axxess Capital

Fondul polonez de investiţii Enterprise Investors, care deţine acţiuni in mai multe companii de pe piaţa din Romania printre care şi lanţul de supermarketuri Profi, a preluat 100% din acţiunile retailerului de jucării Noriel. Fondul a preluat astfel acţiunile atat ale unui alt fond de investiţii Axxess Capital, cat şi pe cele ale familiei Constantinescu, fondatorii businessului.

"Polish Enterprise Fund VII, un fond de private equity administrat de Enterprise Investors (EI), a semnat un acord de cumpărare a 100% din acţiunile Noriel Group, cel mai mare retailer de jocuri şi jucării din Romania. Vanzătorii sunt familia Constantinescu, antreprenorii fondatori ai Noriel, şi Balkan Accession Fund, un fond de private equity administrat de Axxess Capital", spun reprezentanţii Enterprise Investors care nu dezvăluie insă valoarea tranzacţiei.

Noriel are 47 de magazine in 27 de oraşe, o unitate online, activitati de distributie si productie. Enterprise Investors a preluat intregul grup. Compania a fost fondată in 1995 de familia Constantinescu ca importator şi distribuitor de jucării şi de jocuri. In 1999, compania a creat "Toys and Games", propria divizie de producţie de jocuri de carton si puzzle-uri. Noriel şi-a continuat dezvoltarea prin intrarea in retail in 2010, cu sprijinul investitorului financiar Balkan Accession Fund, creand o reţea de magazine specializate in vanzarea jocurilor şi a jucăriilor.

In 2015, vanzările Noriel au crescut cu 26% faţă de anul precedent, ajungand la aproximativ 30 milioane euro, spun reprezentanţii companiei.

"După finalizarea tranzacţiei intenţionăm să repetăm experienţa de la Profi. Vom intări echipa de management cu experţi in domeniu şi vom sprijini dezvoltarea reţelei de magazine Noriel in ţară astfel incat să dublăm numărul de magazine in următorii ani", spune Şerban Roman, country director la Enterprise Investors. In dezvoltarea reţelei fondul va investi 2 milioane de euro. Consultanţii Enterprise Investors in această tranzacţie au fost PwC Romania şi RTPR Allen & Overy.

Sursa: ZF.ro

21-04-2016

Nextebank detine 55% din actiunile Bancii Carpatica si urmeaza ca in viitor sa fuzioneze

Axxess Capital: 2015 ar putea fi un al exit-urilor dar si un an cu 2-3 achizitii de 20-30 milioane Euro

Banca Carpatica este curtata de AnaCap, Axxess Capital si un fost executiv de la Goldman Sachs

Axxess Capital Partners a anuntat finalizarea achizitiei Nextebank

Nextebank Romania a fost cumparata de un fond administrat de Axxess Capital Partners SA