Dragoş Petrescu preia restaurantul Hanul lui Manuc

Dragoş Petrescu, unul dintre cei mai puternici antreprenori romani din HoReCa, a preluat operarea restaurantului Hanul lui Manuc de la familia Cantacuzino, proprietara acestuia. Antreprenorul a inceput deja lucrările de renovare, care vor costa cateva sute de mii de euro, insă in doi ani localul cu 700 de locuri va ajunge la vanzări de 2,5 milioane de euro, potrivit estimărilor lui Petrescu.

"Vom avea in operare restaurantul Hanul lui Manuc, cea mai mare parte din curte, crama şi o parte din cerdac. Vor funcţiona in continuare ceilalţi chiriaşi printre care cafeneaua Starbucks (deschisă in de-cembrie 2014) şi un restaurant cu specific oriental", spune Petrescu, care a semnat acordul cu proprietarii la inceputul lunii mai după circa opt luni de negocieri. Printre chiriaşii de la Hanul lui Manuc se numără mai multe restaurante, alături de o cafenea Starbucks, un Plafar şi un magazin de haine, potrivit lui Şerban Cantacuzino, proprietarul intregului complex.

"Decizia de a oferi operarea restaurantului altcuiva am luat-o greu, dar este spre binele hanului. Singur este dificil să operezi, plus că Dragoş Petrescu are experienţă şi este serios." Şerban Cantacuzino afirmă insă că păstrează operarea hotelului de 32 de camere de la Han. Petrescu se va ocupa de tot ce inseamnă activitatea restaurantului, urmand a plăti proprietarului o cotă parte din incasări.

Hanul lui Manuc a fost restituit familiei Cantacuzino in 2007, iar de atunci proprietarul a investit circa 8,5 milioane de euro.

Petrescu a demarat deja lucrările de renovare la restaurantul pe care il va opera şi care va fi deschis in luna iulie. In această perioadă vor avea loc lucrări de restaurare, dar şi de reechipare tehnică. Localul va avea 150 de locuri in restaurant, alte 150 in cramă şi 400 in curte.

"Vrem să deschidem un restaurant tradiţional romanesc, dar care să păstreze o influenţă bizantină. Vrem să conservăm atmosfera de caravanserai." Hanul a mai trecut printr-un proces de renovare in plină criză, după ce in 2007 acesta a fost restituit familiei Cantacuzino. Aceasta ceruse restituirea in a doua jumătate a anilor 90, insă procesele s-au prelungit. Clădirea construită in urmă cu peste 200 de ani de negustorul armean Manuc Bei, care ulterior a intrat in posesia familiei Băicoianu, a fost naţionalizată in 1950, fiind administrată de stat prin diferite societăţi de alimentaţie publică.

Sursa: ZF.ro

09-06-2015