CME compania mama a PROTV vrea sa vanda ProFM si Info Pro

Central European Media Enterprises (CME), compania-mamă a televiziunii Pro TV, vrea să renunţe la mai multe active din Romania, printre care se numără "părţi ale Media Pro, precum staţiile radio, cinematografele şi afacerile de distribuţie de film", scrie agenţia de presă HotNews.ro, care citează o publicaţie cehă.

Cele mai multe active pe care grupul CME urmăreşte să le vandă sunt in Romania, după cum scrie HotNews.ro. Această declaraţie a fost făcută de către Michael Del Nin, co-CEO al CME, intr-un interviu acordat publicaţiei cehe "Hospodarske Noviny", la care a luat parte şi co-CEO Cristhoph Mainusch.

Christoph Mainusch şi Michael Del Nin au fost numiţi directori executivi după demisia lui Adrian Sarbu.

Posturile de radio şi afacerile de distribuţie de film sunt principalele vizate: "Cele mai multe dintre activele la care vrem să renunţăm sunt cele din Romania. Acestea includ, in principal, părţi din Media Pro, precum posturile de radio, cinema sau afacerile de distribuţie de film. Acestea sunt active bune, dar ne-au distras atenţia de la activitatea noastră principală (televiziunea - n.r.). Mai multe părţi din regiune s-au arătat interesate de ele", a declarat Del Nin, citat de HotNews.ro.

Cei doi au vorbit şi despre faptul că CME s-a confruntat cu probleme financiare, deşi din punct de vedere al audienţelor grupul se situează pe "o poziţie excelentă".

"Pentru a aduce compania pe picioare, a trebuit să ne concentrăm asupra afacerii noastre de bază (televiziunea - n.r.). In unele ţări unde operăm am avut numeroase activităţi pe care nu le considerăm a fi de bază şi pe care le vom vinde. Vă putem da cateva exemple: cinematografele din Romania sau afacerile de distribuţie din Romania şi din Republica Cehă - pe acestea nu le considerăm esenţiale pentru strategia noastră viitoare", a explicat la randul lui Christoph Mainusch.

Acesta a precizat că toate televiziunile deţinute de CME in alte ţări sunt lider de audienţă şi că nu cunoaşte foarte multe situaţii in care "liderii de piaţă să piardă bani".

De asemenea, aceştia au vorbit şi despre restructurările şi schimbările de şefi, care au urmat plecării lui Adrian Sarbu de la carma CME, din luna august 2013, spunand că aceste măsuri au făcut parte tot din strategia adoptată pentru a rezolva problemele financiare.

"Sarcina noastră principală a fost de a stabiliza situaţia financiară a companiei, care s-a confruntat cu scăderi semnificative de la an la an, atat in ceea ce priveşte vanzările, cat şi profitul. Cel mai important lucru a fost să obţinem resursele necesare pentru a merge mai departe. In situaţia in care ne aflam, cand pierdeam foarte mulţi bani ca şi anul trecut, am fost nevoiţi să găsim resursele necesare pentru finanţarea operaţiunilor companiei", a mai declarat Del Nin.

Sebastian Ghiță interesat de Pro FM și InfoPro

"Sebastian Ghita negociaza preluarea Radio Info Pro si Pro FM. Mai are in proprietate Euromedia-cea mai mare retea de panotaj din Romania- reteaua Affichaj, tot outdoor, si a cumparat recent toata compania care are concesionata de la primaria din Chisinau reteaua de statii de autobuz in care sunt amplasate afisaje publicitare. Si, desigur, Ghita are Romania TV", a anunțat jurnalistul Robert Turcescu, realizator la B1 TV, pecontul său de Facebook.

Interesul pentru Radio InfoPro este unul major, pentru că este vorba despre o licență națională. Cine ar achiziționa postul ar avea dintr-o dată o rețea de radio care acoperă toată Romania. Din 2009, pentru că CME a inregistrat pierderi mari cu această licență, s-a luat decizia ca InfoPro să retransmită in proporție de peste 90% programele Pro FM. In luna octombrie 2013, CNA a decis prelungirea cu incă nouă ani a licenței InfoPro.

HotNews: PRO TV ar putea fi cumpărat de ruşi

ProTV are un nou stapan: Time Warner

Sursa: Adevarul.ro, HotNews.ro, Reportervirtual.ro

23-05-2014