Chiriile din centrul istoric "sunt deja nereliste"

In ultimii ani centrul istoric al capitalei a avut un trend crescator al valorii chiriilor spre deosebire de restul pietei. Unii antreprenori considera ca s-a ajuns la un nivel al chiriilor mult prea mare iar afacerile din zona ajuns sa fie tot mai putin rentabile din acest motiv.

„Nu orice bar deschis in central vechi este de succes. Apreciez ca mai putin de jumatatea jucatorilor din zona sunt peste break even.Chirile percepute astazi sunt deja nerealiste si din pacate unii operatorii accepta relativ usor un contract pe care nu-l vor putea finaliza”, a spus Dragos Petrescu, seful TrotterPrim, companie care opereaza printre altele lantul de restaurante City Grill.

Petrescu are in prezent in centrul istoric restaurantul Caru’cu Bere, o unitate City Grill si una Buongiorno.

In ultimii ani, centrul vechi al capitalei s-a evidentiat ca o destinatie pentru petrecerea timpului liber,iar cererea pentru spatii comerciale a crescut constatat din partea operatorilor de restaurante, baruri sau cafenele, cat si din partea magazinelor mici de moda, accesorii sau cosmetice.

In acest context, nivelul de chirie solicitat a crescut usor pentru zonele deja agglomerate unde lucrarile de infrastructura sunt finalizate, a declarat Estera Enache, senior consultant in departamentul de retail al DTZ Echinox. Oficialii CBRE spun ca nivelul chiriilor din centrul Capitalei este de circa 70 de euro pe mp.

Desi tendinta de crestere este mai stavilita, totusi, nivelul la care a ajuns este unul prea mare in multe cazuri.

Cititi mai multe in Wall-Street