Cei mai buni antreprenori sunt cei care au reuşit să repare lucrurile care nu mergeau bine şi care au continuat să înveţe

O idee bună de afaceri şi o echipă de angajaţi bine pregătiţi nu garantează succesul unui start-up, iar antreprenorii - fie că lucrează la Guvern, într-o multinaţională sau într-o companie proprie - nu trebuie să se oprească niciodată din învăţat, acesta este sfatul pe care îl oferă managerilor români Paul Kewene-Hite, profesorul de antreprenoriat de la şcoala de afaceri franceză INSEAD şi directorul executiv al centrului de antreprenoriat creat de INSEAD.

"O idee bună de afaceri sau o echipă bună de angajaţi nu reprezintă totul. Indiferent dacă lucrează într-o multina¬ţională, pentru Guvern sau într-o companie proprie, mică, antreprenorii buni trebuie să fie «puzzle solvers» (găsesc soluţii- n.red.). Ei trebuie să folosească noţiuni de finanţe, de strategie, de comportament organizaţional, de marketing, de vânzări, indiferent de experienţa pe care o au ca oameni de ştiinţă, bancheri, ca oameni de vânzări sau ca bucătari. Cei mai buni antreprenori sunt cei care, indiferent de context, au reuşit să repare lucrurile care nu mergeau bine şi care au continuat să înveţe", a spus profesorul Paul Kewene-Hite, care va veni la sfârşitul acestei luni în România pentru a preda un curs intensiv de antreprenoriat de 48 de ore pentru managerii români.

Profesorul Kewene-Hite admite totuşi că o echipă de angajaţi potriviţi poate să facă "aur" din "gunoi", în timp ce o echipă de oameni nepotriviţi poate genera eşecul unui business. El spune că a văzut cum idei bune de afaceri au fost distruse de echipe formate din oameni nepotriviţi, de aceea un antreprenor trebuie să fie foarte atent la selectarea mem­brilor echipei cu care lucrează decât la ideea businessului în sine.

"Am recrutat cu succes şi cu ajutorul headhunterilor. Însă cele mai mari reuşite au fost atunci când mi-am ales echipa folosind networking-ul personal."

Continuare: ZF.ro