CCIR vinde cel mai important hotel din sudul litoralului

Complexul turistic unic în Dobrogea, fiind construit pe un sit arheologic, este estimat de experţii imobiliari la un preţ cuprins între patru şi cinci milioane de euro.

Sursa:Digi24

Camera de Comerţ şi Industrie a României, proprietarul unităţii pune vânzarea hotelului pe seama crizei economice cu care se confruntă agenţii economici din sudul litoralului, în extrasezon.

Considerat cândva un etalon al unităţilor de cazare din judeţul Constanţa, complexul turistic din Mangalia a fost totodată şi primul hotel de patru stele deschis în staţiunile din sud.

Vremurile de glorie de odinioară s-au dus, însă, odată cu scăderea profiturilor, iarCamera de Comerţ a României a decis să vândă hotelul.

Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa: "Activitatea economică, în afară de Daewoo Mangalia lasă de dorit, mă refer ca venituri, ca flux de cetăţeni veniţi din afară, a dus la scăderea gradului de ocupare, s-a ajuns undeva la 25% medie pe an".

Proprietarii complexului s-au gândit la un preţ estimativ de patru milioane de euro. Agenţii imobiliari apreciază totuşi că acesta ar putea valora chiar mai mult, ţinând cont că esteunicul hotel din Dobrogea, construit pe un sit arheologic.

În 1993, atunci când s-a săpat fundaţia hotelului, muncitorii au descoperit importante vestigii arheologice. Ruinele cetăţii Callatis sunt astfel adăpostite în interiorul complexului hotelier.

Sorin Colesniuc, cercetător ştiinţific la Muzeu Callatis Mangalia: "A apărut un edificiu termal, o fântână, o piaţetă, ceea ce demonstrează că la sfârşitul sec. al VI-lea şi începutul sec. al VII-lea, aici exista o intensă viaţă orăşenească".

Localnicii îşi amintesc că nu demult, sute de turişti români şi străini erau fascinaţi de vestigiile arheologice. Complexul se întinde pe o suprafaţă de 8.700 metri pătraţi, are un centru de afaceri, săli de conferinţe exterioare, restaurant, fast food, piscină şi parcare.

Sursa: Digi24.ro

18-11-2013