Cathedral Plaza va fi demolată indiferent de proprietar, spune Arhiepiscopia Romano Catolică
Preluarea Millennium Building Development SRL de catre omul de afaceri Ioannis Papalekas nu va schimba cu nimic decizia definitiva si irevocabila de demolare a Curtii de Apel Ploiesti sustin reprezentantii Arhiepiscopiei Romano-Catolica Bucuresti.

Potrivit unui comunicat al Arhiepiscopiei Romano-Catolice, preluarea Millennium Building Development SRL (MBD) de catre omul de afaceri grec Ioannis Papalekas nu va schimba cu nimic decizia definitiva si irevocabila de demolare data de Curtea de Apel Ploiesti, urmare a anularii autorizatiei de constructie prin decizia irevocabila a Curtii de Apel Suceava din 3 noiembrie 2010, a hotararii CEDO din 10 aprilie 2012 si a radierii intabularii din cartea funciara, operate in 27 septembrie 2011, de catre Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Bucuresti Sector 1.
Potrivit sursei citate, imobilul ramane o cladire ridicata fara autorizatie legala, care este radiata din cartea funciara, in prezent nebransata la utilitati, dar si "periculoasa si nefunctionala", care trebuie demolata.
"Sunt sigur ca bucurestenii si concetatenii nostri in general nu se mai lasa pacaliti de cei care incearca sa cumpere si sa vanda suflete si ca vor sti sa interpreteze stirile despre asa-zisa cumparare a cladirii ilegale Cathedral Plaza asa cum e: o ultima zbatere a unui proiect monstruos, care incearca sa desfigureze fata catedralei noastre, monument istoric si arhitectonic de valoare nationala si universala. Astept ca autoritatile competente sa puna in aplicare deciziile Justitiei si sa ia masurile administrative ce se cuvin pentru aducerea terenului in situatia anterioara", sustine Inaltpreasfintitul Arhiepiscop Mitropolit Ioan Robu, citat in comunicat.
Totodata, reprezentantii Arhiepiscopiei precizeaza ca, in cazul in care "cineva s-a incumetat sa preia MBD", preluand in patrimoniu si turnul Cathedral Plaza, a dobandit si toate problemele legate de falsuri, acte ilegale si coruptie.
"Vinovatii raman, cercetarea penala isi urmeaza cursul firesc, iar hotararile de demolare continua sa fie manifestarea de vointa a unei puteri a Statului roman, care trebuie sa fie pusa in practica", se mai arata in comunicat. Arhiepiscopia Romano-Catolica Bucuresti a anuntat anterior ca prin decizia din 23 ianuarie data de Curtea de Apel Ploiesti s-a dispus definitiv si irevocabil demolarea turnului Cathedral Plaza si readucerea terenului pe care a fost edificata aceasta constructie la destinatia initiala, aceea de parc.
"Construirea fara autorizatie valabila, indreptateste la demolare si corespunde unui interes public (...). Deasemeni, legiuitorul si-a mai propus sa confere monumentelor istorice o zona de protectie menita sa asigure atat conservarea acestora, punerea lor in valoare, cat si protejarea victimelor oricarei agresiuni civile prin repararea integrala si in natura a prejudiciului produs", s-a aratat in motivarea sentintei civile nr. 2520/28.06.2012, citata intr-un comunicat remis Mediafax de Arhiepiscopia Romano-Catolica Bucuresti.
10-03-2013