Află câți dintre cei mai bogați români și-au mărit averea prin vânzări sau cumpărări succesive de afaceri
Cel mai bogat român, Frank Timis este unul dintre cei mai activi jucatori in domeniul Fuziunilor și achizițiilor.

A reusit săși creeze un imperiul în domeniul resurselor minerale investind si cumpărând active pe care ulterior le-a valorificat prin vânzare către diverse holdinguri și companii petroliere.
In 2010, a iniţiat cel mai important proiect al său, Tonkolili, care presupune exploatarea minereului de fier în Sierra Leone. Anul acesta, Shandong Iron&Steel Group a cumpărat 25% din proiect pentru suma de 1,5 miliarde de dolari. Proiectul Tonkolili este detinut de African Minerals, companie la care Timiş deţine direct şi indirect 24% din acţiuni
Cateva dintre articolele din ultima perioada:
Un miliardar român exploatează Africa împreună cu chinezii
Frank Timiș incaseaza 1,5 miliarde de dolari in urma finalizarii tranzactiei Tonkolili
Frank Timis la un pas de inca o tranzactie gigant, cauta petrol in Siberia
Frank Timiș pregateste o noua TRANZACTIE GIGANT
Al doilea cel mai bogat roman, Ion Niculae si-a facut un imperiu prin achizitia celor mai importante combinate chimice foste de stat.

Recent, Ioan Niculae s-a autointitulat presedintele grupului de firme InterAgro alcatuit din sase combinate chimice, desi actele arata ca fiecare societate are personalitate juridica distincta. Ioan Niculae sustine ca grupul este format din sase combinate chimice, respectiv Amurco Bacau, Viromet Victoria, Nitroporos Fagaras, Ga Pro Chemicals Savinesti, Donau Chem Turnu Magurele, Amonil Slobozia.
Desi combinatele sunt persoane juridice distincte, inregistrate la Oficiul national al registrului Comertului, nefiind subordonate InterAgro, se pare ca actionariatul lor este controlat de companii romanesti sau companii inregistrate in strainatate ale lui Ion Niculae.
Aceste combinatele chimice figureaza in calitate de consumatori ai furnizorului de gaze naturale SC InterAgro SA.
Cea mai mare parte a combinatelor au fost dobandite in urma privatizarilor iar altele au fost dobandite ulterior.
Activele companiei Amonil Slobozia au ajuns in proprietatea unei companii din Cipru, Chemgas Holding Corporation - al carei actionar se presupune ca ar fi Ion Nicule, in urma unui schimb de creante. Tranzactia respectiva a generat un scandal urias pe piata de capital iar vechea companie, Amonil Slobozia, cotata la Bursa de valori Bucuresti, ramasa fara utilaje si cladiri, si-a schimbat domeniul principal de activitate devenind producator de energie electrica.
Recent Ion Niculae si-a vandut actiunile pe care le detinea la Giurgiu Nav:
Ioan Niculae a vândut 92,54% din acţiunile Giurgiu Nav, pentru 3,8 milioane euro
Ion Tiriac este recunoscut pentru asocierile pe care le-a realizat in domeniul financiar si in domeniul auto.

A realizat exit patial cu Unicredit Tiriac Bank si AllianzTiriac Asigurari. A ramas actionar in grupul Metro si detine rețeaua de distribuție și service auto Țiriac Auto care numără 65 de reprezentanțe mono-brand sau multi-brand. Marcile detinute in romania sunt: Mercedes-Benz, Jaguar, Land Rover, Range Rover, Ford, Hyunday, Mitsubishi, precum si in domeniul imobiliar.
Cele mai recente articole despre familia Tiriac:
Țiriac iși vinde spațiile comerciale cu chiriași cu tot
Familia Tiriac investeste in agricultura
Dinu Patriciu s-a imbogatit in urma vanzarii grupului Rompetrol catre grupul Kaz Munay Gaz

In ultima perioada afacerile lui Dinu Patriu nu au decurs conform planurilor initiale. Retelele de magazine Mic.ro si Minimax au intrat in faliment iar recent a vandut si grupul Adevarul Holding care in ultima perioada mergea in pierdere.
Cateva dintre tranzactiile lui Dinu Patriciu din ultima perioada:
PATRICIU a finalizat vânzarea trustului Adevărul Holding către Cristian Burci
Patriciu vinde Adevarul Holding lui Cristian Burci
Patriciu a vândut Caţavencii Click s-a vandut la licitatie. Castigator (tot) Patriciu? Valoarea acţiunilor băncii lui Patriciu s-a prăbuşit din momentul în care a cumpărat-oDan Adamescu de la comert cu electronice la asigurari si hoteluri

Dan Adamescu detine grupul Nova Group, din care acum fac parte societatea de asigurări Astra, România Liberă, Baumeister sau Unirea Shopping Center. Detine actiuni la Hotelul Rex din Mamaia si Intercontinental.
In ultima perioada a rascumparat detinerea de 27% pe care Uniqua o avea la Astra si a reusit sa vanda detinerea de 15% pe care o mai avea la Generali Asigurari.
Dan Adamescu, proprietarul Astra Asigurari va prelua echipa de fotbal Otelul Galati
Cine este Dan Grigore Adamescu, miliardarul misterios
Zoltan Teszari a construit grupul RDS RCS inghitind pe rand competitorii mai mici.
Actionarul principal al RDS&RCS S.A. este Cable Communications Systems N.V. care detine 88,540427% din actiuni. Zoltan Teszari este un om de afaceri foarte discret controleaza aceasta companie inregistrata in Olanda.
Recent, RDS a purtat negocieri pentru achizitia UPC. Surse apropiate negocierilor au motivat ca tranzactia ar fi cazut pentru ca nu ar fi fost acceptata de Consiliu Concurentei.
Cateva dintre achizitiile recente ale grupului RDS RSC:
RCS&RDS a cumpărat reţeaua Kabex din judetul Alba
Achiziţia UPC de către RCS&RDS 99% a căzut, dar americanii vor în continuare să vândă
RCS işi inghite discret rivalii şi atacă zona rurală