Stiri si informatii

Stiri si informatii despre piata fuziunilor si achizitiilor de companii M&A

Bank of Cyprus nu s-a vandut desi Banca Transilvania si Raiffeisen au depus oferte
Banca Centrală a Ciprului a respins miercuri ofertele depuse de Banca Transilvania şi Raiffeisen Bank pentru preluarea totală sau parţială a sucursalei Bank of Cyprus şi caută alternative de transfer în România a depozitelor de la unitatea locală, care au coborât sub 100 milioane euro. Surse bancare au declarat pentru Mediafax că, încă de miercuri, cele două oferte au fost considerate mult prea mici în comparaţie cu ceea ce au evaluat comitetul de restructurare a sistemului bancar din Cipru, prin consultanţi. Mai multe surse au confir... Citeste mai departe »
PIB-ul a crescut in 2012 cu 0.7% - dublu fata de estimarea initiala
INS a anuntat, miercuri, o crestere estimata a economiei, pentru anul trecut, de 0,7% in termeni reali, mult peste ritmul anticipat anterior, de 0,3%, dupa aparitia unor informatii noi si schimbarea modului de calcul a unor indici, dar PIB nominal este acelasi, de 587,4 miliarde lei. Institutul Naţional de Statistică arată într-un comunicat remis Mediafax, că revizuirea PIB estimat a avut la bază informaţiile suplimentare, referitoare la trimestrul al patrulea, care au devenit disponibile ulterior publicării datelor provizorii, cu un impa... Citeste mai departe »
VTB Capital si SIF-urile romanesti interesate de achizitia Oltchim
Banca de investitii VTB Capital, s-a aratat interesata de participarea la procedura de reorganizare judiciara a combinatului Oltchim Rm. Valcea. De asemenea, Societăţile de Investiţii Financiară - SIF - vor să formeze un consorţiu care să investească la Oltchim, după privatizarea acestuia şi integrarea combinatului din Râmnicu Vâlcea cu Chimcomplex Borzeşti, potrivit Ministerului Economiei. Oficialii VTB Capital au discutat cu ministrul Economiei, Varujan Vosganian, subliniid că vor să investească în România, după ce au făcut investi... Citeste mai departe »
Şeful Transilvania Construcţii: „Am pierdut controlul. Irevocabil"
În urmă cu o saptamana, SIF Banat-Crişana a cumpărat cu 3 milioane de euro pachetul de acţiuni deţinut de soţia preşedintelui Mircea Timofte la Transilvania Construcţii Cluj (TCC), una dintre cele mai importante companii locale din domeniu. SIF1 a achiziţionat de la Gabriela Timofte 29,22% din acţiunile societăţii clujene, printr-o tranzacţie de 13,8 milioane de lei. Prin această operaţiune, participaţia SIF Banat-Crisana a urcat de la 20,29 la 49,63% din acţiunile TCC. Fondul de investiţii urmează să lanseze o ofertă obligatorie de prel... Citeste mai departe »
Exporturile si agricultura sustin cresterea PIB insa consumul intern si investitiile sunt in continuare in declin
Exporturile nete au susţinut activitatea economică în primul semestru şi vor rămâne principalul motor pentru PIB în 2013, în timp ce investiţiile au fost în declin, iar consumul nu a dat semne de redresare. Pe partea de formare a PIB, motoarele au fost industria şi agricultura, în timp ce construcţiile şi comerţul cu amănuntul au continuat să dezamăgească. Economia a crescut în prima jumătate a anului cu 1,8% comparativ cu semestrul I din 2012, potrivit datelor revizuite anunţate ieri de Institutul de Statistică, avansul fiind mai mare d... Citeste mai departe »
RCS&RDS a cumpărat furnizorul de servicii de internet şi telefonie Fastlink
Liderul pe pietei de servicii de televiziune şi internet din România, RCS&RDS a achiziţionat la începutul acestei luni un nou furnizor de internet şi telefonie. RCS&RDS a achiziţionat Fastlink, companie ce furniza servicii de acces la Internet şi telefonie în Bucureşti (Cotroceni, Sebastian, Rahova, Berceni), Buzău şi oraşul Pantelimon. Compania oferea servicii, atât pentru clienţii business, cât şi pentru cei rezidenţiali. Înfiinţată în 2007, compania Fastlink a înregistrat în ultimii doi ani pierderi de 268.000 euro (2011) şi 213.0... Citeste mai departe »
Rusii de la Oil Gas Trade si asocierea Fortissimo Capital - PCC vor sa preia Oltchim
Compania rusă Oil Gas Trade (OGT) LLC pe de-o parte si Fondul de investiţii israelian Fortissimo Capital şi PCC SE, acţionar minoritar al Oltchim, pe de alta parte, au avut intalniri succesive cu Ministrul Economiei Varujan Vozganian in vederea formularii unei oferte de preluare a combinatului Oltchim Compania rusa Oil Gas Trade LLC vrea sa preia combinatul petrochimic Oltchim Ramnicu Valcea si rafinaria Arpechim Oil Gas Trade LLC vrea sa investeasca ulterior o suma de 300 de milioane de euro in formula integrata a combinatului, potr... Citeste mai departe »
Microsoft achizitioneaza divizia de telefoane mobile a Nokia pentru 5,44 de miliarde de euro
Microsoft va cumpăra divizia de telefoane mobile a Nokia în schimbul sumei de 5,44 de miliarde de euro. Fostul lider pe piaţa telefoanelor mobile îşi va concentra de acum activitatea asupra serviciilor şi reţelelor, o decizie calificată drept "cea mai bună cale de a merge înainte, atât pentru Nokia, cât şi pentru acţionarii săi", a declarat preşedintele Nokia, Risto Siilasmaa, citat într-un comunicat preluat de Mediafax. Nokia a finalizat în August preluarea participaţiei de 50% deţinută de Siemens la producătorul de echipamente de teleco... Citeste mai departe »
Extinderea Uniunii Europene: Efecte si disfunctii emergente
Extinderea în deceniul trecut a Uniunii Europene prin includerea a zece state din fosta zonă CAER și fosta Iugoslavie (UE 10) a debutat sub semnul unui optimism generalizat. Dar, pe parcursul timpului acest optimism s-a diminuat foarte mult pe măsură ce oamenii politici, experții și opinia publică au constatat decalajul foarte mare dintre beneficiile proiectate și cele efective ale extinderii UE se arata intr-un studiu elaborat de Conf. Dr. Nicolae Țăran, Universitatea de Vest Timișoara Din această perspectivă, textul prezentat în continu... Citeste mai departe »
Marina Regia a cumparat cu aproape 3,5 mil. euro terenul de la Hanul Piratilor din Mamaia
Mihai Manea, fost prefect al judeţului Brăila din partea PSD şi proprietar al complexului turistic Marina Regia Residence din nordul staţiunii Mamaia, a cumpărat cu aproape 3,5 mil. euro terenul de şase hectare de sub campingul Hanul Piraţilor, aflat în lichidare, cu scopul de a extinde proiectul de lux în care vilele se închiriau în vara aceasta cu 5.500 de euro lunar. Terenul de la Hanul Piraţilor, aflat în vecinătatea complexului Marina Regia, permite practic dublarea actualului resort în care în prezent sunt operaţionale două hoteluri d... Citeste mai departe »
Retailerii vor sa deschida peste 100 de magazine până la finalul lui 2013
Mega Image, Profi, Carrefour, Penny Market, Lidl, Kaufland şi Billa vor mai deschide peste 100 de magazine până la finalul acestui an. În total în România vor fi 1.200 de supermarketuri şi hipermarketuri. Jucătorii din comerţul modern vor des¬chide în ultimele patru luni din an peste 100 de magazine, un număr similar cu al celor deschise de la începutul lui 2013, însă într-o perioadă dublă de timp. Cei 12 comer¬cianţi străini vor scoate din buzunar 80-110 mili¬oa¬ne de euro pentru a prinde perioada sărbătorilor de iarnă, cea mai bună ... Citeste mai departe »
Jean Valvis are probleme cu mostenitorii unui fost partener de afaceri
Tribunalul din Geneva ar putea hotărî începerea urmăririi penale împotriva omului de afaceri Jean Valvis, la cererea moștenitorilor binefăcătorului și partenerului său, multi-milionarul elvețian Hans Bertschmann. În joc sunt zeci de milioane de euro, sumele provenite din vânzarea de către Valvis a firmelor Dorna Apemin și LaDorna și din care Bertschmann, partener egal în businessuri, n-a văzut mare lucru. În luna aprilie 2009, la un an de la decesului lui Hans Bertschmann, moștenitorii acestuia au formulat o plângere penală împotriva l... Citeste mai departe »
Banca de Economii din Republica Moldova a devenit institutie privata
Guvernul Republicii Moldova a pierdut 20% din actiunile detinute la Banca de Economii (BEM), dar si-a pastrat pachetul de blocaj, de 33,3 %, in urma unei majorari de capital social Guvernatorul Bancii Nationale, Dorin Dragutanu a declarat, la postul Publika TV, ca la recenta adunare extraordinara a actionarilor Bancii de Economii, s-a decis majorarea cu peste 80 de milioane de lei (aproximativ cinci milioane de euro) a capitalului statutar. Guvernul nu a participat la emisia suplimentara de actiuni. "Actionarii privati, care acum doba... Citeste mai departe »
Skanska vrea sa cumpere terenuri in Bucuresti
Suedezii de la Skanska, care au finalizat deja fundaţia primului lor proiect imobiliar din România, vor achiziţiona în câteva luni un nou teren în Bucureşti. Investitorii îşi permit să facă dezvoltări speculative deoarece nu au nevoie de ajutorul băncilor pentru construcţia proiectelor. „Suntem în discuţii cu câţiva proprietari de terenuri pentru noi achiziţii. În câteva luni vom putea vorbi de un nou amplasament. Ne uităm la zona Barbu Văcărescu, unde încă mai sunt nişte terenuri, în apropiere de Piaţa Victoriei, zonă în care ne vom uita... Citeste mai departe »
Turbomecanica va scoate la vânzare un teren de 3,3 hectare
Turbomecanica S.A. Bucureşti va scoate la vânzare un teren de 3,3 hectare, situat în sectorul 6 al Capitalei, după ce a finalizat procesul de relocare a producţiei, potrivit unui raport remis Bursei "În luna august 2013 a fost finalizat proiectul de reconfigurare a fluxurilor de producţie şi de reamplasare a acestora, iniţiat în baza hotărârii AGEA din 24 august 2011. În urma acestei operaţiuni complexe au fost eliberate active ce constau în teren cu construcţii în suprafaţă de 33.733 mp, destinat valorificării prin vânzare". La... Citeste mai departe »
SIF Banat-Crişana cumpara 29% din Transilvania Construcţii cu 13,8 mil. lei
SIF1 Banat-Crişana a cumpărat la Bursa de Valori Bucuresti 29,22% din acţiunile Transilvania Construcţii, printr-un deal de 13,8 milioane de lei (3,1 milioane de euro), de la Gabriela-Camelia Timofte, soţia preşedintelui consiliului de administraţie al firmei, Mircea Timofte. Acesta mai deţine 30,14% din acţiuni. Tranzacţia a fost intermediată de firma de brokeraj Swiss Capital, potrivit unor raportări transmise spre închiderea şedinţei bursiere. SIF Banat-Crişana a mai cumpărat în ultimele zile pachete mai mici de acţiuni la Transilva... Citeste mai departe »
Producătorii de energie hidro, eoliană şi solară vor primi mai puţine certificate verzi
Potrivit unui proiect de hotărâre de Guvern iniţiat de Ministerul Economiei, Guvernul va reduce numărul certificatelor verzi acordate pentru producerea de energie în centrale eoliene, fotovoltaice şi în microhidrocentrale. Pentru fiecare MWh de energie electrică eoliană vor fi acordate 1,5 certificate verzi, până în 2017 şi 0,75 certificate verzi începând cu anul următor. Legislaţia actuală prevede alocarea a două certificate verzi până în anul 2017 şi a unui certificat începând cu anul 2018, pentru acest tip de producători. ... Citeste mai departe »
Hotelul Continental din Cluj-Napoca a fost cumparat la licitatie de Ioan Bene
Hotelul Continental din Cluj-Napoca a fost cumpărat la licitatie de omul de afaceri Ioan Bene, proprietar al companiei Napocamin, pentru suma de 5 milioane de euro. Hotelul a fost închis aproape un deceniu, perioada în care s-a degradat masiv, informează Mediafax. Potrivit societăţii Expert Insolvenţă SPRL, lichidator judiciar al SC Ardeleana SA din Alba-Iulia, aflată în faliment, "în urma procedurii de vânzare directă, desfăşurată în conformitate cu prevederile art.118 din Legea nr.85/2006 şi hotărârea adunării creditorilor S... Citeste mai departe »
Un bloc neterminat al Cortina Rezidence s-a vandut la licitatie cu 5 mil. Euro
Un proiect de locuinţe al Cortina Residence din Bucureşti, format din structura neterminată a unui bloc cu 270 de apartamente situată pe un teren de 7.500 mp din zona Băneasa, a fost vândut la lichidare pentru cinci milioane de euro. Banii obţinuţi în urma vânzării acoperă doar 20% din masa credală a dezvoltatorului Cefin Real Estate Alpha, aflat în faliment de mai bine de trei ani. „Am vândut Cortina pentru cinci milioane de euro, un preţ mai mare decât valoarea de evaluare şi decât suma de la care au pornit negocierile în vederea vân... Citeste mai departe »
AdePlast a preluat operatiunile din Romania ale producatorului german Schomburg
Coagularea sub brandul AdePlast a diverselor nişe din industria materialelor de construcţii continuă cu preluarea operaţiunilor din România a producătorului german Schomburg. În luna august AdePlast a semnat preluarea licenţei, producţiei şi distribuţiei pe piaţa autohtonă a producătorului german Schomburg. Marcel Bărbuţ: “Această preluare a fost gândită ca o mutare de şah pe piaţa de produse speciale. Facem publice şi următoarele mutări: dublări ale cifrei de afaceri de la an la an pe acest segment”. Grupul de companii Schomburg e... Citeste mai departe »
4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12